Kultuuri-ja kontserdireis Berliini. "Falling in Love" 07.-09.03.2025

Sihtkoht:

Suurepärane võimalus nautida kevadist Berliini ning vapustavat showd “Falling in Love” (“Armumine”), kus ootab Teid ees lausa joovastav ilu.
Saame sukelduda värvide ja tunnete merre – kuraatoriks on kuulus Pariisi disainer Jean Paul GAULTIER.
Berliini kuumim show 100 miljoni Swarovski kristalli kirjeldamatu maagia.

Pariisi staardisainer Jean Paul GAULTIER panustab uude suuresse showsse oma särava signatuuristiiliga. Seekord läheb tema loometöö palju sügavamale ja on kõikehõlmavam: visuaalse disaini direktorina annab ta oma eripärase visionääri stiili ja puudutuse.

Jean Paul GAULTIER: „Mul on väga hea meel, et saan taas Palastiga koostööd teha ja etendust “Falling in love” kureerida. Saan seekord lubada oma loovusele veelgi suuremat vabadust ja töötada uute talentidega nagu Fecal Matter ja Sasha Frolova.”

Etendus kestab 2,5 tundi.

Veedame neli maksimaalselt täiuslikku päeva Berliinis. Külastame kõiki tähtsamaid linna vaatamisväärsusi ning veedame terve päeva kuninglikus Potsdamis.

Berliini vaatamisväärsused, alates Brandenburgi väravatest ja lõpetades parlamendihoonega räägivad loo ühe riigi ajaloost. Saksamaa pealinnas asuvad ka kõik suuremad valitsushooned, sh ka ajalooline parlamendihoone, kus koguneb Saksamaa parlament.
Berliin on kunsti, kunstnike ja muuseumide linn. Berliinis on kokku 180 muuseumi. Neist 5 asub maailmakuulsal Muuseumisaarel. UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse kuuluvad muuseumid on tõesti külastamist väärt. Saarelt leiab Alte Nationalgalerie, mis on koduks mõningatele parimatele näidetele 19. sajandi kunstist. Samuti on saarel Pergamoni muuseum, kus saab tutvuda antiikaja arhitektuuriga. Kirsiks tordil on imekaunis Pergamoni linna altar.
Saksamaa üks tähtsamaid hooneid on kindlasti parlamendihoone Reichstag. Selle katusel kõrguv suur klaaskuppel pakub imeilusaid vaateid Berliinile ja hoonet ennast ümbritsevale alale. Saame näha ka maja, kus töötab liidukantsler Angela Merkel.
Berliini teletorn on koht, kust saab kõige parema ülevaate sellest, kui suur ja mitmekülgne on Berliin. Linna ida osas asuv torn on 368 m kõrge, kuid külastajad pääsevad vaateplatvormile, mis asub 204 m kõrgusel. Vaateplatvormi teisel korrusel asub keerlev kohvik, kus saab kohvitassi taga teha linnale peale 360 ringi.
Triumfikaar, mis on üks Berliini sümbolitest, rajati 1791. aastal. Värav oli ainus ehitis, mis 1945. aastal Pariser Platzil alles jäi. 1961-1989 oli värav osa Berliini müürist, seega ka suletud. Peale müüri langemist on värav saanud vabaduse sümboliks.
Berliini müür – Külma sõja sümbol, mida sakslased ja kogu vaba maailm võttis kommunistliku türannia tähisena. Esialgne müür ehitati 1961.aastal, läbipääs müürist avati kõigile 9.novembril 1989. Tänaseks on müür peaaegu täielikult lammutatud, kuid mõningates kohtades on müüri siiski säilitatud.
East Side Gallery – 1,3 km pikkune osa Berliini müürist kesklinna lähedal, mis on kaetud 106 seinamaalinguga kunstnike poolt üle terve maailma. See on suurim vabaõhu galerii terves maailmas.
Alexanderplatz – oluline transpordisõlm, kus asub palju suuri ja väiksemaid poode.
Berliner Dom – Berliini katedraal valmis 1905. aastal ja on Berliini kõige suurem ja olulisem protestantlik kirik.
Haus am Checkpoint Charlie muuseum – Checkpoint Charlie oli piiriületuspunkt Ida- ja Lääne-Berliini vahel Külma sõja ajal. Muuseumis saab tutvust teha erinevate vahenditega, millega üritati Ida-Saksamaalt põgeneda maa alt, maa pealt ja mõnikord lausa läbi õhu.
Holokausti memoriaal – kesklinnas asuv memoriaal avati 12. mail 2005. aastal. Sünge meeldetuletus lähiajaloo pahupoolest.
Kolm suurt ooperimaja koos silmapaistvate ooperi- ja balletietendusega muudavad Berliini klassikalise kunsti ning muusika austajatele unelmate linnaks. Arvukad teatrid, varieteed, revüüteatrid ja mitmed kabareed tagavad sobiva meelelahutuse igale maitsele.
Loendamatuid ostlemisvõimalusi pakub kuulus Kurfürstendamm, elegantne Friedrischstrasse ja originaalsed butiigid.
Berliin on teerajaja elustiili, muusika ja kunsti vallas. Järjest rohkem kunstnikke kogu maailmast asutab ennast elama Berliini ja see kogukond muudab linna üheks põnevaimaks kohaks Euroopas.
Saksamaa pealinn on üks nendest linnadest, millel on ainult sellele omased nn delikatessid, näiteks karrivorst ja Döner kebab.
Külastame ka  Potsdami – kuninglikku linna Berliini lähistel.
Potsdam on Brandenburgi liidumaa pealinn ja asub Haveli jõe ääres, 24 km kaugusel Berliini kesklinnast, moodustades osa Berliin-Brandenburgi linnastust.
Nimi Potsdam tuleneb lääne-slaavi päritolu nimest Poztupimi, mis tähendab „tammede all” ja viitab sellel, et piirkonnas on rohkelt vanu tammepuid.

Kuni 1918. aastani oli Potsdam Preisi kuningate ja Saksa keisrite elupaigaks. Linna ümbruses on mitmeid omavahel ühendatud järvi ja tähtsaid kultuuriobjekte. Neist märkimisväärseim on Sanssouci park ja loss, mis on Saksamaa suurim UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv objekt.

REISIKAVA/täpsustamisel!

Esimene päev
Kogunemine Tallinna lennujaamas
Lend Tallinn-Berliin
Linnaekskursioon Berliinis. Uusrenessansi stiilis klaaskupliga Riigipäevahoone, Berliini sümboliks  peetav Brandenburgi värav, uhke Unter den Lindeni puiestee, trimfikaar, TV torn, imeline Berliini katedraal.
Majutus hotellis.
19.00 Õhtul ühine Parlamendihoone külastus.

Teine päev
Hommikusöök hotellis
Potsdami linnaekskursioon.  Sõidame Berliini lähistele Potsdami, et tutvuda Sanssouci pargi ja Cecilienhofi lossiga, mis oli 1945. aastal Potsdami konverentsi toimumispaigaks.Külastame Cecilienhofi lossi. Sanssouci imekaunis park on kõikidele aiakunsti austajatele suureks naudinguallikaks. Aiale annavad ilme mitmed Friedrich Suure ajal ehitatud lossid. .
19.30-22.00 Etendus “Falling in Love”

Kolmas päev
Hommikusöök hotellis.
Võimalik külastada muuseume ja jalutada linnas.

Transfeer lennujaama.
Lend Berlin -Tallinn

Reisi hind sisaldab:
* Lennud Tallinn-Berliin-Tallinn
* Ühe koha 2-kohalises hotellitoas
* Hommikusöögid hotellis
* Eestikeelse rühmajuhi teenused
* Reisikavas märgitud ekskursioonid

Lisatasu eest:
* Reisikindlustus
* Berliini TV torn (19.-), Berliini katedraal (7.-),

 

Kultuuri-ja kontserdireis Berliini. "Falling in Love" 07.-09.03.2025